Sports are mainly fun and healthy!

But of course you can get injured while practising sport. You can treat your injuries at La Playa. On the first floor you can find Fysioskills, the company from the physio and manualtherapist Igor Susnjara, who is also especialised in dry needling. You can contact Igor calling 06 23067445 or sending an email to info@fysioskills.nl.

P.S. Soon we will be opening our own training area for personal training and sessions with small groups! Here you can work with small groups or in 1 to 1 sessions.

Fysioskills

health

Fysioskills informatie

Werkwijze: 

Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en manueeltherapeut heb ik een werkwijze ontwikkeld die gekenmerkt wordt door de speurtocht naar de mechanische oorzaak van de klacht.
Soms is de oorzaak van de pijn of stijfheid gelegen in een spier of gewricht dat niet direct in de buurt ervan ligt, maar zogezegd “verder in de keten”.
Men is vaak niet op de hoogte van zo’n minder goed functionerende spier of gewricht dat mogelijk de klachten veroorzaakt. Als de mechanische oorzaak eenmaal verholpen is, krijgt de patiënt advies de verzwakte spieren te versterken middels specifieke training.
Een enkele klacht die niet direct reageert op de bovenbeschreven behandeling kan, indien gewenst, beoordeeld worden door een samenwerkende osteopaat of (sport)podotherapeut.

Specialisaties/verbijzonderingen:

• (professional master) manuele therapie (SOMT),
• Dry needling (DNS)

Wat is Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling richt zich op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut.
Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken.
Meestal is de verbetering direct voelbaar.