Sporten is vooral leuk en gezond!

Maar natuurlijk kun je tijdens het sporten een blessure oplopen. Deze kun je bij La Playa laten behandelen. Op de eerste etage is Fysioskills actief. Het bedrijf van fysio- en manueel therapeut Igor Susnjara, tevens gespecialiseerd in Dry needling. Igor is te bereiken via 06 23067445 en info@fysioskills.nl

p.s. Binnenkort openen wij onze eigen personal training en smallgroups trainingsruimte! Hier kun je terecht met kleine groepen of voor 1 op 1 sessies.

Fysioskills

health

Fysioskills informatie

Werkwijze: 

Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en manueeltherapeut heb ik een werkwijze ontwikkeld die gekenmerkt wordt door de speurtocht naar de mechanische oorzaak van de klacht.
Soms is de oorzaak van de pijn of stijfheid gelegen in een spier of gewricht dat niet direct in de buurt ervan ligt, maar zogezegd “verder in de keten”.
Men is vaak niet op de hoogte van zo’n minder goed functionerende spier of gewricht dat mogelijk de klachten veroorzaakt. Als de mechanische oorzaak eenmaal verholpen is, krijgt de patiënt advies de verzwakte spieren te versterken middels specifieke training.
Een enkele klacht die niet direct reageert op de bovenbeschreven behandeling kan, indien gewenst, beoordeeld worden door een samenwerkende osteopaat of (sport)podotherapeut.

Specialisaties/verbijzonderingen:

• (professional master) manuele therapie (SOMT),
• Dry needling (DNS)

Wat is Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling richt zich op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut.
Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken.
Meestal is de verbetering direct voelbaar.